sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Liukupohja saappaat

Hienosti teemaan istuvana menee tämäkin. Nimittäin Crossipyörää on tuunattu muutamassa postauksessa Enduroksi, nyt rakennetaan Crossi saappaat Enduro-kelpoisiksi.
Talvinen enskailu tapahtuu spoorissa, eli edetään urassa. Jotta urassa kyetään ajamaan, käytetään jalkoja ikään kuin "tuntosarvina" - liu'uttamalla kumpaakin tai toista jalkaa jalkaurassa. Sulavan etenemisen edellytyksenä, sekä nivusien ehjänä säilymisen, pitää kenkien pohjien olla luistavat.
Näitä tossuja ei yleensä kauppojen hyllyiltä löydy, joten toimeen on tartuttava itse, tai annettava suutarille urakka. Perhepiiristäni löytyy suutari, joten annoin taas velipojalle saappaat hoitoon.


Kantapäästä hiottiin kulma pois, pohja tasaiseksi ja liimattiin paksu tunitti kiinni. Kärjessä ei ollut alun perin mitään suojarautaa, mutta sellainen piti laittaa nyt, että liimattu pinta ei irtoa. Jalka on tosiaan koko ajan raapimassa latua, joten kärki on kovilla - vaikka kantapää edellä mennäänkin. Oikean luiston tietää siitä, että lumella on vaikea kävellä / pysyä pystyssä. Talven aikana pinnoite hieman kuluu ja naarmuuntuu, mutta siihen auttaa suksien luistopuikko.

2 kommenttia:

  1. The Titanium Gold - A guide on tin-gold, gold-cave - TiNIA - Titanium
    , revlon titanium max edition of solo titanium razor iron ore, where to buy titanium trim copper-caribbean titanium white rocket league gold (the original gold mine), ore of gold, titanium tv alternative nickel, jacks, silver.

    VastaaPoista