sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Renkaan vaihto liikkuvan kuvan kera.

Kurapyörän renkaan vaihtoon on niin monta tapaa kuin seppääkin, joten ainoaa oikeaa en tässä demoa.
Tänä päivänä on vieläpä kauppojen hyllyltä saatavana edukkaasti renkaanvaihtopukkeja, jossa kätevä puristin, mutta oikealla tekniikalla ei tuo operaatio kuitenkaan kummoinen suoritettava ole. Tarvitset pari siroa rengasrautaa, venttiilityökalun, kiintoavaimen (10-13mm) vannelukkoon ja paineilmaa. Ei pakollisena, mutta erittäin kätevänä, käytän tässä rengaslukkoa helppaamassa asennus vaihetta.
Kun rengas on irti, tarkista vannenauhan kelvollinen kunto, sekä tujauta pinnojen (puola) nippoihin ruosteenestoa. Pinnojen kireys suoritetaan myös, kiristys ja oikaisu hoituu samalla kätevästi.
Tallissa ei kannata koheltaa, joten varotaan vaurioittamasta sisärengasta.
Solukumia jos sisärenkaana käytetään, on tekniikka eri - silloin hommaa helppaa repullinen rengasrautoja, jotka kaikki laitetaan valmiiksi renkaan ja vanteen väliin, jonka jälkeen aloitetaan järjestyksessä vanteelle kääntö.
Piikkikumia vaihtaessani asetin kameran tallentamaan tapahtumaa ja käänsin itseni "etana moodiin" selkeän, visuaalisen artikulaation välittämiseksi, siispä tässä blogin ensimmäinen video-opas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti