maanantai 22. heinäkuuta 2013

Cyclo "kuoriutuu" pian.

Klassinen tapaus on taas meneillään - piti vain vaihtaa Rossanoon runko, kun (oletettavasti) sopiva oli lojunut autotallin romulattialla.
Kyseinen runko oli vanhempi Nishikin 26" MTB, joka oli joutunut jossain elämänsä vaiheessa maalausvimman kohteeksi - sekä vielä myöhemmin korjausmaalauksen... Harmittaa, että en ottanut tuosta raadosta kuvaa, mutta oli väritetty paksulla maalilla pensselillä sutien aika toivottomaan kuntoon.
Katselin ja mittailin tuota Rossanon runkoon ja ajattelin, että tuohon sopisi 28" kiekot kapeilla renkailla. Tuumasta toimeen, runko ensin Länsirannikon Soodapuhallukseen, josta saapui kuin uutuuttaan hohtaen suoraan hitsauslinjalta.
Rossano palasiksi ja siitä keula uuden rungon kanssa pulverimaalaukseen.
Pakkohan tuo oli heti läjätä muutaman osan kanssa klimppiin. Projektinimi on SyysCyclo, värisävynä ihastuttava okra.

Nyt päästäänkin filosofoimaan tuota avauslausetta, eli "klassinen tapaus". Puhdas ja viaton ajatus oli tosiaan vain vaihtaa runko ja ottaa kaikki muut osat Rossanosta (lapasesta nämä irtoavat näemmä aina).
Okran kanssa ei vain pysty käyttämään mustia osia, joten osalasti Fillaritohtorilta oli seuraavana epistolassa. Vanteet oli pakko saada valkoisiksi, sekä navat mahdollisimman suuret ja hopeiset. Lopulta ollaan tilanteessa, jossa Rossanosta ei kelvannut mukaan kuin etuhaarukka sekä seiskapakka.


Oli alusta saakka selviö, että tuollaisia ei löydy valmiina, joten mukavaa iltapuhdetta pinnojen kanssa tiedossa. Tästä tuo lähtee, 36 puolaa - kolme ristiin.


Pinnat on syytä pujotella kaikki ensiksi napaan. Sekasotkulta vaikuttaa, mutta ripaus muulin luonnetta ja rauhaisa olotila auttaa.


Sopivasti jäsentämällä pinnat "oikeille kesämökkitonteille", niin sotku helppaa.


Vanteina on kunnon holkitetut kaksikerroksiset Mach:it, joihin nippelit saa mukavasti asenneltua ylimääräisellä pinnalla, johon kietaisin hieman teippiä varmistamaan, että nippeli ei kierry liian syvälle "installeriin".


Alla vielä tilannekuva tästä operaatiosta. Nippeliä ei ole kovin mukava ronkkia vanteen sisältä, joten laitappa tämä vinkki kestomuistiin.


Sitten onkin syytä laittaa mukavaa musiikkia taustalle ja alkaa suoristelemaan heittoja. Tässäkin asetin joka kolmanteen puolaan teipin, joista yhden merkkasin starttipisteeksi.


Lähikuvaa esitellessä mainittakoon, että kiekoista tuli aivan käsittämättömän suorat, löytää se sokeakin kana näemmä joskus jyvän.


Valkoiset kumit olisivat olleet melko "pornot", mutta sepeliä tulee nieltyä siinä määrin, että varma ratkaisu on käyttää Continentalin Tourride kumeja, joista 32mm leveät (kapeat) saa valkoposkisina.


Siinä ne nyt odottelevat asentelua. Tästä ei voi tulla kuin hyvä. Mustaa tankonauhaakin olisi ollut valmiina, mutta pakkohan se oli poiketa Pyörä-Sportista hakemaan paksua valkoista... päivitellään sitten seuraavaksi pyörän tiimoilta valmista tuotosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti