tiistai 16. heinäkuuta 2013

Hyvinkään MM-motocross, MXGP Hyvinkää 2013

Suomi sai harvinaista herkkua, kun Motocrossista tarjottiin pika-aikataululla MM-sarjan osakilpailua järjestettäväksi. Hyvinkään moottorikerholle ja kaikille järjestelyissä mukana olleille pitää täältä Satakunnan suunnastakin antaa suuri kiitos.
En päässyt varsinaisena finaalipäivänä, mutta onneksi tuli jääräpäisesti yksin pakattua shortsit sekä aurinkolasit prätkän takaboxiin ja kaasuteltua lauantain aika-ajoihin / semifinaaleihin.
Porukkaa mukavasti paikalla ja väittäisin, että semifinaaleissa nähtiin kyllä ihan ehtaa kilvanajoa - eipä näin nopeasti tule mieleen, miten kurapyöräilijä saisi enemmän vastinetta "kokonaiselle" viidelletoista eurolle.
Kattavaa kerrontaa paljon minua paremmin löytyy esimerkiksi sivustolta www.xracing.fi , mutta raapustetaan nyt jokunen mielen sopukasta nouseva asia seuraavaksi, ennen kuvasarjaa.

Prätkällä saapuvana olin etuoikeutettu ajamaan aivan portin viereen VIP-paikoitukseen, lipputiskille sai ilman jonotuksia kävellä ja sitten oltiinkin jo alueella.
Rata-alueen ympäri pystyi kävelemään sepelitietä ja koko ajan näki radalle. Virvokkeita oli ripoteltu tasaisesti koko matkalle ja niitä oli ainakin lauantain väkimäärään niin runsaasti, että jonotusta ei ollut.
Rata oli muokattu viihdyttävän nopeaksi, ehkä yksi vielä hieman suurempaa ilmaa aihettava hyppyri olisi ollut paikallaan.
Aikataulutus oli sopivan kiivastempoinen, kauaa ei tarvinnut tyhjää rataa katsella.
Selostus ei ainakaan takasuoralla ajon aikana kuulunut, yksi kaiutinrypäs lisää oikein suunnattuna olisi ollut paikallaan.
Huippukuskien ajo oli todella nautinnollista seurattavaa, häkellyttävän kovaa pystyvät vetämään. Upea oli myös huomata, että esimerkiksi Kullaksen vauhti alkaa olemaan vertailukelpoista kovimpiin kuskeihin - josta Sunnuntaina ansaittu kuudes sija kiistatta kertoo.

Medianäkyvyys, tai sen näkymättömyys ällistytti ennen ja jälkeen tapahtuman. Sunnuntai-iltana satuin olemaan sopivasti Tulosruudun aikaan telkun edessä ja ajattelin katsastaa millaisen koosteen maikkari on tehnyt... Sanaakaan ei mainittu koko tapahtumasta, eikä edes ruudun alareunassa "juoksevasta" tekstikentästä löytynyt mainintaa.
Kyllähän me alan harrastajat saamme näistä tietoa, mutta tämän kokoluokan tapahtumiin saapuisi varmasti lajin harrastajien ulkopuoleltakin kunnolla väkeä - jos se heidän tietoisuuteen saatettaisiin.










Jordi Tixier

José Butrón

Jeffrey Herlings

Tony Cairoli

Toni Eriksson

Marko Kovalainen

Kevin Strijbos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti