maanantai 29. heinäkuuta 2013

Pikaraportti Säkylän Kuntoendurosta

Jo kuudennen kerran järjestetty enduron mahtitapahtuma, Säkylän Kuntoenduro, tarjoili lajin harrastajille etuoikeutetun hetken tavata "kollegoja" maamme ehkä parhaissa maastoissa. Puolustusvoimien maille oli saatu aikaan noin 20km reitti, jota kierrettiin kolme tuntia putkeen, kahdessa eri lähdössä.
Järjestelyt ja turvallisuudesta huolehtiminen on omaa luokkaansa, reitti oli jaettu kymmeneen sektoriin, joiden numerotaulut näkyivät suurina matkan varrella. Mahdollisen laiterikon / loukkaantumisen johdosta voi pyytää täsmäapua oikeaan paikkaan. Apua varten oli erillinen puhelinnumero - joka kehoitettiin puhelimeensa tallentamaan, mikäli puhelin ajossa mukana, sekä varusmiehiä reitin varrella.
Erillisiä ensiapupisteitä oli ripoteltu 6kpl, jotka oli koottu varusmieslääkäreistä / lääkintämiehistä.


Kun saavuimme paikalle, oli lähes koko laaja varikkoalue jo kansoitettu, koska useimmat olivat valinneet lähdöistä aikaisemman. Osallistujamäärä meni osapuilleen 250kpl / 1. lähtö, sekä 50kpl / 2. lähtö. Tässä viimeisessä lähdössä olivat mukana myös ATV-kuljettajat.


Varikkosuoralta oli tilaa turha etsiä, mutta pistotien varrelta saimme pakun mentävän paikan.


Veljekset puhtoiset juuri ennen lähtöä. Melkoista luxurya reissata uudella Mersulla, jonne sai heittämällä kolme pyörää ajokamoineen sisälle.


Veljesten energiavarastosta oli pakko napsaista kuva, ei aivan tyypillistä urheilijan muonaa. Kaikki kaloriat upposivat kyllä polulle, koko reitti oli niin pattista, että varsinaista kevyempää sektoria ei löytynyt, vaan puuhaa riitti alusta loppuun.


Kuranaamoja ens. kierroksen jälkeen. Ramin tyylinäyte alhaalla. Voi vain kuvitella, millainen pöly on ollut aikaisemmassa lähdössä, kun kalustoa on ollut viisinkertainen määrä verrattuna tähän myöhäis-starttiin.


Jarilla ei tunnu missään, tai sitten näyttelee. Olipahan käynyt vielä "juhlaa" varten ostamassa uuden ajoasun, vahingossa KTM sävytteiset...


Blogin isäntä seuraavassa, naama paskassa. Maasto oli pääosin kovaa, joka tiesi olemattomia polttoainekuluja. Yhdellä tankillisella olisi tuon ajon heittänyt, joka 7 litran tankilla ja 2h30min ajoajalla antaa varsin olemattoman litraa/h lukeman.


Kaikki selvisivät ajoista ehjinä, sekä vielä oli virtaa suorittaa tavaroiden lastaus huolella. Suusta varpaisiin oli santaa, 27 astetta lämmintä hiekkaharjulla takaa jatkuvan pölyn. Tavaroiden lastaamisen jälkeen oli aika juhlavaa käydä Sotku-autossa ostoksilla. Halpaa on armeijan hinta, vai mitä mieltä kun kolme kahvia, 0,5litran Fanta sekä kunnon ruisleipä paksuilla täytteillä kustantaa 4,70€


Hontsu oli ansainnut kunnon pesun ja huollon reissun jälkeen. En etsimälläkään löytänyt ulkopuoleltaan täysin mustaksi muuttuneesta ilmanputsarista hiekkaa sisäpinnalta, vaan vastasi pesusta tullutta. Olen aina käyttänyt NoToil aineita, eikä koskaan ole suojaus pettänyt. Koko pölyinen taival yhdellä putsarilla, harvoin tulee tämän kovempaa koeponnistusta putsariöljylle tehtyä, joten uskaltaa suositella.
Kuusisto #54 kiittää ja kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti